Olika bingovinster

Bingo är ett väldigt roligt spel och förstås också ett spännande tidsfördriv. Men självklart så består mycket av spänningen i att man hoppas på att vinna en av de åtråvärda bingovinsterna. Det vanligaste bingovinsterna är kontantvinster, men man kan vinna saker, resor och presentkort också.

Bingovinster i bingohall

I bingohallar blev kontantvinster först tillåtna under 1990-talet. Innan dess kunde man bara vinna saker och presentkort. Idag är det en blandning, det finns många kontanta vinster, men också varuvinster.

Bingovinster på bilbingo

När det gäller bilbingo så är det oftast idrottsklubbar som arrangerar detta. De bestämmer själva vad vinsterna ska vara. Kontantvinster lockar flest spelare och det är även det som oftast står på spel. Men det finns även varuvinster. Ibland kan det vara presentkort som någon affär på orten har skänkt till den lokala idrottsklubben.

Bingovinster på Bingolotto

I Bingolotto kan man vinna nästan vad som helst. Det som är unikt med Bingolotto är att detta spel kombinerar både bingo, lotto och underhållning. Om man vinner en rad eller motsvarande på själva bingospelet så är det oftast pengar som man vinner. Ett fåtal vinnare kan ringa in och vinna en hemlig låda som ofta består av varor, resor och bilar. När det gäller utlottningarna som också finns i spelet, där man vanligen vinner på sitt lottnummer som återfinns på första sidan av lotten, då är det mestadels varuvinster. Resor och bilar är stort i Bingolotto.

Bingovinster i onlinebingo

I onlinebingo så är det också framförallt kontanter som man kan vinna. Men det anordnas också chattspel där man kan vinna varor eller presentkort. Ibland har bingosidan någon form av jackpot eller extraspel då man kan vinna andra typer av vinster.

Beskattning av bingovinster

Hör i Sverige räknas bingo till lotterispelen. Det är Lotterilagen som bestämmer vad som gäller med beskattning. Beskattningen av bingospel avskaffades i Sverige 1995. Det betyder att du som bingospelare inte behöver skatta på dina bingovinster. När det gäller utländska bingosidor så gäller respektive lands lagstiftning angående beskattning. Men alla bingo vinster är skattefria inom EU, så om bingosajten är registrerad i EU så slipper du betala skatt. Det brukar de informera om tydligt på bingosidorna.