Olika bingospel

Bingo finns i oändligt många varianter. I bingohallar anordnas bingospel en eller flera gånger i veckan på bestämda tider. Man köper bingobrickorna på plats och en bingoutropare ropar ut nummer efter nummer. Mellan spelen kan man köpa fika och umgås med de andra spelarna. Bilbingo anordnas då och då på sommaren oftast av lokala idrottsklubbar. Det brukar vara på stora parkeringar och man sitter i bilen och spelar. Numren ropas ut i högtalare och när någon får bingo så tutar man. Där kan man åka ett helt kompisgäng, eller en hel familj och ta med fika. Vid soligt väder kan man sitta strax utanför bilen på stolar man tagit med sig. Bingolotto är ett tv-program som sänds en gång i veckan på TV4 eller TV4+. Spelet kombinerar bingo, lotto och musikunderhållning. Där kan man spela vanlig bingo, men också vinna i utlottningarna med hjälp av sitt lottnummer. Det är en rolig familjeunderhållning och brickorna köps i förväg på affärer, kiosker eller på bensinmackar.

Bingospelsvarianter

Klassisk bingo är den vanligaste varianten av bingo. Det är den som spelas i bingohallar, på bingolotto och i onlinebingo. Spelet går ut på att man ska få fem nummer i rad, antingen diagonalt, vågrätt eller lodrätt. När någon har fått bingo så avslutas spelet. Men man kan också bestämma i förväg att spelet ska pågå ett visst antal rop och under den tiden kommer många att ha fått bingo. Det är det som gäller för Bingolotto exempelvis. Amerikansk bingo påminner om klassisk bingo, men ett nummer i mitten av bingobrickan är redan förkryssat. Det är en slags friruta. I amerikansk bingo kan man också vinna på fler sätt än i klassisk bingo, till exempel genom att få fyra hörn eller liknande.

Variantbingo är en annan bingovariant. Där spelar man fem omgångar på samma bricka, vilket ger fler vinstchanser. När någon spelare fått en rad går man vidare och spelar två rader, tre rader, fyra rader och fem rader. Mönsterbingo går ut på att du ska kunna markera ett visst mönster istället för att få en rad. Det kan vara ett L, ett kryss, en fyrkant eller fyra hörn. Vilket mönster som gäller för just det spelet bestäms såklart i förväg. Mönsterbingo kan ha olika svårighetsgrad beroende på hur komplicerade mönstren är.