Högsta vinsten

Bingo kanske inte är känt som ett spel där man vinner miljoner, de flesta vinsterna går inte upp till mer än ett par tusenlappar. Men det finns jackpots på en del spel som ingår i ett större nätverk, alltså progressiva jackpots och där kan det bli riktigt stora pengar. Det kan man se om man tittar på de allra största vinsterna på bingo genom tiderna, vilket vi kommer att göra här. Kanske blir det du som vinner högsta vinsten nästa gång?

 

Skandinavien

Den högsta vinsten på bingo i Skandinavien delades ut i februari 2010. Den delades ut av bingosajten Mariabingo.com och var på hela 1,3 miljoner kronor. Den lyckliga vinnaren var en kvinna som heter Karin och vinsten hon kammade hem var inte helt oväntat, på en jackpot.

Ingen har någonsin vunnit en så hög vinst på bingo i Skandinavien förut och vinsten gjorde även bingosajten Mariabingo till en unik bingosajt. Det blev den eftersom att vinsten gjorde dem till den enda bingosajten som delat ut en så hög vinst och för att det var andra gången som dem fått betala ut den största vinsten på bingo i Skandinavien. Dem slog alltså sitt eget rekord.
 
Globalt

Den högsta vinsten på bingo någonsin i världen kom år 2008, det var två kvinnor i Storbritannien som lyckades vinna hela 14 miljoner kronor på jackpot. De hade länge spelat tillsammans på en bingohall i Wales och bestämt att de skulle dela på alla vinster. Spelet de vann på ingick i ett stort bingonätverk och de två vännerna vann alltså jackpotten. Det blev mycket uppståndelse som du säkert förstår och det är ingen tvekan om att dessa kvinnor länge efteråt var lokalkändisar där de bor.